Autonomie seniora v ošetřovatelské péči - Jouklová, Marie (2011)
Diplomová práce se zabývá dodržováním principu autonomie v ošetřovatelské péči. Je zaměřena na zhodnocení názorů seniorské populace (vybraného vzorku) na možnost autonomie a její respektování v ošetřovatelské péči. V diplomové práci je pracováno se třemi koncepty - autonomie, informovanost a manipulace. Výsledky dotazníkového šetření mezi vzorkem populace seniorů přináší náhled na vnímání těchto tří konceptů seniory ve vztahu k ošetřovatelské péči.