Výživové znalosti seniorské populace - Adámková, Dana (2011)
Diplomová práce zjišťuje úroveň výživových znalostí seniorské populace žijící v přirozeném sociálním prostředí. Porovnává míru znalostí seniorské populace ve dvou státech a to v České republice a republice Rakouské. Teoretická části diplomové práce popisuje význam výživy ve stáří, faktory ovlivňující příjem stravy, hlavní komponenty výživy a jejich specifické potřeby u stárnoucího a starého člověka, hodnocení nutričního stavu a nejčastější poruchy výživy ve stáří. Těžiště práce tvoří kvantitativně průzkumné šetření. Analýza a interpretace získaných dat poskytuje informace týkající se znalostí seniorů v oblasti zdravé výživy.