Vývoj metod pro stanovení objektivní refrakce - Šebestová, Michaela (2011)
Téma bakalářské práce se zabývá popisem metod pro stanovení objektivní refrakce. Práce je zvolena s ohledem na budoucí náplň práce optometristy, na porozumění, rozšíření znalostí a vědomostí objektivních vyšetřovacích metod. Téma je rozčleněno na kapitoly, které popisují jednotlivé metody od těch nejstarších a nejjednodušších, aţ po ty modernější a sloţitější. Detailněji se věnuji popisu objektivních metod přes oftalmoskopii, skiaskopii a keratometrii. Důležitou částí pro práci optometristy je zpracování kapitol oční refraktometry a automatické oční refraktometry. V této části jsou zahrnuty poznatky z Mezinárodního veletrhu oční optiky, optometrie a oftalmologie - OPTA 2011. V závěru je zpracována kapitola Wavefront analýza, která se řadí k nejmodernějším metodám měření objektivní refrakce.