Typy refraktometrů - Nevřivá, Hana; Beneš, Pavel, 1976-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na typy refraktometrů. První kapitola se zabývá veličinami potřebnými k pochopení principu refraktometrů. Poté jsou zmíněny možnosti měření indexu lomu. V dalším oddíle jsou uvedeny refraktometry založené na metodě měření mezních úhlů a interferenční refraktometry. Obecným vlastnostem refraktometrů je věnována další část práce. Poslední kapitola je zaměřena na oční refraktometry a jejich kombinaci s dalšími přístroji.
The bachelor thesis is focused on the types of refractometer. The first chapter deals with the variables needed to understand the principle of a refractometer. Then allude the possibility of measuring the refractive index. The next part is dedicated to refractometers based on the method of measuring critical angles and the interference refractometers. The general characteristic of the refractometer is devoted to another part of the thesis. In the last chapter is devoted to eye refractometers and their combination with other instruments.
Vedoucí práce: Pavel Beneš
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2011
Keywords: refraktometrie -- přístrojové vybavení; refraktometry; Refractometry; bakalářské práce