Synoptofor - možnosti vyšetření a jeho vyhodnocení - Lešinská, Lenka (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na možnosti vyšetření a vyhodnocení práce na synoptoforu. V této práci se zabývám popisem synoptoforu a jeho částí, přičemž největší kapitolu tvoří vyšetření, které rozděluji na diagnostické měření a terapeutické cvičení. Součástí práce jsou také kapitoly, které se věnují anatomii zrakového orgánu. Další kapitoly zahrnují binokulární vidění, jeho formy a patologii, akomodaci a konvergenci a jejich poruchy a rozdělení strabismu.