Nitrooční tlak - Kroupová, Veronika (2011)
Název této práce je Nitrooční tlak. Zabývá se anatomickými strukturami oka souvisejícími s tvorbou, prouděním a odtokem nitrooční tekutiny. Toto jsou děje důležité pro udržování fyziologické hodnoty nitroočního tlaku. Dále pojednává o samotné charakteristice pojmu nitrooční tlak, jeho změnách během dne a faktorech, které jej ovlivňují. Práce věnuje pozornost různým způsobům měření nitroočního tlaku. Uvádí také informace o očním onemocnění glaukom, které úzce souvisí s nitroočním tlakem, jakožto jedním z rizikových faktorů tohoto onemocnění. Definuje jeho rozdělení a způsoby léčby. Celá práce je doprovázena obrázkovým materiálem.