Anomaloskop a další možnosti vyšetření barvocitu - Kiliánová, Lenka (2011)
Bakalářská práce s názvem Anomaloskop a další možnosti vyšetření barvocitu se zabývá oblastí vnímání barev. Čtenářům vysvětluje, jakým způsobem vzniká barevný vjem a udává faktory, které jeho vznik ovlivňují. Práce dále obsahuje rozdělení poruch barvocitu a jejich výskyt. Největší část práce je věnována vyšetřování barvocitu. Jedna kapitola se věnuje anomaloskopu, jeho principu a jednotlivým typům, které byly v průběhu let sestrojeny. Následující kapitola zahrnuje široké spektrum dalších testů a přístrojů, pomocí kterých je možno vyšetřit barvocit a odhalit jeho skryté poruchy. V posledních kapitolách se věnuji současným možnostem korekce poruch barvocitu a to pomocí brýlových skel a kontaktních čoček, a dále problematice výběru zaměstnání.