LCD optotyp - Frantová, Monika (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem možností vyšetření subjektivní refrakce, které nabízí LCD optotyp. V první části se zabývám zrakovou ostrostí a v dalších oddílech je rozebírána MKH metodika, červeno - zelené testy, testy barevného vidění, kontrastní citlivost a doplňkové testy LCD optotypu. Závěr kapitol je věnován LCD optotypu a testům, které nabízí. V poslední části se zabývám porovnáním vybraných LCD optotypů a přístroji, které jsou používány s LCD optotypem.