Interaktivní mapy turistické oblasti Jizerské hory - Vrbík, Daniel (2011)
Diplomová práce se zabývá mapami na internetu, především mapami turistickými interaktivními. Práce se věnuje vymezení základních pojmů souvisejících s mapami na internetu a dále jsou zmíněny možnosti publikace interaktivních map. Nosnou částí jsou informace o specifikách tvorby mapy umístěné v prostředí internetu a především tvorba interaktivní turistické mapy Jizerských hor včetně popisu konceptu. Ze zkušeností vyplývajících z práce na praktické části, je vytvořen obecný postup tvorby interaktivní mapy včetně použití GeoServeru a OpenLayers API. Součástí diplomové práce je přiložené DVD-R s vytvořenou interaktivní turistickou mapou Jizerských hor včetně metadat vypracovaných podle směrnice INSPIRE.