Fenomén stáří a vliv na sebepojetí - Malá, Hana (2011)
Diplomová práce nabízí pohled na problematiku fenoménu stáří. Zaměřuje se na hodnocení vlastní identity ve vztahu k věku. Hodnotí názory, postoje ke stárnutí a stáří u osob vyššího věku a kromě toho i některé z psychosociálních potřeb a vliv ageismu na chování. Zjišťuje významné determinanty ve vztahu k sebepojetí a vlastnímu sebehodnocení. Práce je zaměřena na analýzu výsledků získaných během šetření u populace osob vyššího věku.