Očkovanie proti chrípke z pohĺadu seniorov - Lacíková, Jana (2011)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou chrípky a možnosťami prevencie proti nej, ku ktorým patrí samozrejme aj očkovanie. Teoretická časť práce ponúka komplexný prehľad informácií o chrípke a obsahuje aj poznatky týkajúce sa všeobecne očkovania, so zameraním na seniorskú populáciu. Empirická časť práce je zameraná na zistenie názorov sledovanej populácie seniorov na túto problematiku a na analýzu výsledkov získaných prieskumným šetrením. Jedným z cieľov práce je poskytnúť seniorom zrozumiteľným spôsobom pravdivé informácie o očkovaní proti chrípke, na základe ktorých sa môžu samostatne rozhodnúť o vhodnosti absolvovania tohto očkovania.