Coping epilepsie v dospělosti a ve stáří - Bohátková, Hana (2011)
Diplomová práce stručně popisuje klinické projevy epilepsie ve stáří, základní informace o patofyziologii, epidemiologii, etiopatogenezi epilepsie a kvalitě života seniorů trpících tímto onemocněním. Empirická část práce poskytuje informace od respondentů trpících epilepsií, úrovní diagnostiky, léčby a subjektivní hodnocení kvality života seniorů s epilepsií. Z výsledků šetření vyplynuly zajímavé poznatky o náhledu seniorské populace na epilepsii jako závažné a často sociálně znevýhodňující onemocnění.