Znalosti všeobecných sestier pri poskytovaní ošetovateĺskej starostlivosti jedincom rôzných etník - Scholtzová, Emília (2011)
S jedincami rozličných etník sa sestry neustále a čím ďalej tým viac stretávajú na svojom pracovisku. Teoretická časť predkladá aktuálne poznatky o jednotlivých etnických skupinách. Diplomová práca sa zaoberá znalosťami sestier pri poskytovaní ošetrovateľskej starostlivosti jedincom rôznych etník. V praktickej časti sú porovnávané znalosti českých všeobecných sestier so znalosťami slovenských sestier. Hodnotené znalosti sa týkajú špecifických vedomostí sestier ohľadne etník a prekážok s ktorými je sestre neustále konfrontovaná pri poskytovaní ošetrovateľskej starostlivosti.