Znalosti všeobecných sestier o moderných spôsoboch hojenia chronických rán - Junasová, Lívia (2011)
Chronické rany sú problém, s ktorým sa sestry neustále stretávajú na svojom pracovisku. Diplomová práca vo svoje teoretickej časti prekladá informácie o moderných spôsoboch hojenia chronických rán. V praktickej časti diplomovej práce sú porovnávané znalosti českých sestier so znalosťami slovenských sestier. Hodnotené znalosti sa týkajú problematiky chronických rán, liečby chronických rán modernými spôsobmi a znalostí o vlhkom hojení rán a obväzových materiáloch k vlhkému hojeniu rán. Ďalším sledovaným faktorom je aktívny záujem sestier o túto problematiku s vzhľadom k ich vzdelaniu a dĺžke praxe v zdravotníctve.