Normativní přístupy v dějinách ekonomických teorií od počátků formování ekonomické teorie do padesátých let 20. století - Štěrba, Radim (2010)
Práce se zabývá problematikou normativního přístupu v dějinách ekonomických teorií, poukazuje na nutnost většího propojení normativního, zejména etického přístupu, s ekonomickým myšlením. Poukazuje také na nezbytnost začlenění normativně-etických prvků do výuky ekonomie za základní škole.