Priority kraje Vysočina po roce 2013 z hlediska kohezní politiky Evropské unie - Novák, Václav, 1977 říjen 8.- (2010)
Rigorózní práce představuje programový materiál jednoho ze 14 krajů České republiky s výhledem na příští plánovací období Evropské unie 2014 - 2020. Studovaným regionem je kraj Vysočina, který vznikl v roce 2000 v důsledku reformy veřejné správy. Práce je založena na poměrně rozsáhlé analýze území kraje Vysočina, přičemž použito bylo široké spektrum dat regionální statistiky z různých zdrojů. Zvláštní pozornost je také věnována hodnocení dopadů hospodářské krize na průmysl kraje Vysočina. Poznatky ze socioekonomicko-geografické analýzy a SWOT analýzy kraje Vysočina byly základem pro formulaci stěžejní kapitoly práce, v rámci níž bylo vytýčeno a podrobně popsáno pět prioritních okruhů regionálního rozvoje sledovaného území po roce 2013.