Profil generace trombinu u dětí s akutní lymfoblastickou leukémií léčených dle protokolu ALL-IC BFM 2002 - Toušovská, Kateřina (2010)
Měření generace trombinu u dětí s akutní lymfoblastickou leukémií v průběhu indukce a reindukce léčby dle protokolu ALL-IC BFM2002.Generace trombinu byla měřena metodou kalibrované automatické trobografie. Práce prokázala zvýšenou generaci trombinu v průběhu indukce ALL . Infekční komplikace v průběhu indukce ALL zvyšuje generaci trombinu s následným rizikem trombózy . Generace trombinu v průběhu reindukce je významně nižší, než v průběhu indukce. Antitrombin a fibrinogen nevypovídají věrohodně o aktuálním nastavení koagulační rovnováhy v průběhu indukce a reindukce ALL.