Působení rehabilitace na kardio-respirační parametry u pacientů s ischemickou chorobou srdeční - Sosíková, Michaela (2010)
Disertační práce se zabývá kardiovaskulární rehabilitací, která je významnou součástí léčby u pacientů s ischemickou chorobou srdeční neboť snižuje mortalitu i morbiditu. U pacientů po infarktu myokardu, infarktu myokardu léčeném balónkovou dilatací koronárních tepen a po aortokoronárním bypassu posoudit vliv 12týdenního řízeného ambulantního rehabilitačního programu s kontinuální a intervalovou zátěží na aerobní kapacitu a výkonnost.