Application of Web technologies for data maintenance while using Web interface - Hynek, Zdeněk (2011)
Diplomová práce představuje webovou aplikaci pro on-line editaci prostorových dat. V teoretické části podává práce základní přehled použitých technologií, relevantních mezinárodních standardů a teoretických konceptů na jejichž základě byla aplikace vyvinuta. Aplikace byla testována v rámci terénního experimentu v listopadu 2008 v rámci výzkumného záměru Dynamická vizualizace v krizovém managementu řešeného v rámci Laboratoře geoinformatiky a kartografie. Na základě výsledku experimentu je aplikace stručně zhodnocena a jsou načrtnuty možnosti dalšího vývoje.