Elektronická podpora výuky shodných zobrazení na střední škole - Herber, Jiří, 1983- (2011)
Bakalářská práce je věnována vytvoření elektronické učebnice pro výuku shodných zobrazení v předmětu Matematika na středních školách. Využívá možností volně šiřitelného, školám tedy dostupného, programu Geogebra rýsovat závislé konstrukce a výsledné obrázky publikovat v jazyce HTML pomocí java apletů. V jednotlivých příkladech tak lze měnit různé parametry (vzájemná poloha zadaných útvarů) a sledovat jak se změní řešení úlohy. Tuto bakalářskou práci je vhodné využívat jako doplněk k výkladu pedagoga nebo při samostudiu žáků.