Náhlé příhody v pediatrii - Lhoták, Jaroslav, 1911-1975 (SZdN, 1961)
Přepracované vydání diagnostických tabulek, určených pediatrickému dorostu, vstupujícímu do nemocniční praxe. Je uspořádáno podle vedoucích symptomů různých akutních stavů (dušnost, křeče, krvácení atd.) a přihlíží i k intoxikacím jedy, transfúzním nehodám a některým vrozeným úchylkám.