Sborník přednášek gynekologické části sliačského postgraduálního kursu - Trapl, Jiří, 1880-1965 (Knihovna praktického lékaře ;, 1950)
Přednášky postgraduálního kursu ve Sliači, zabývající se otázkou ovulace, problémy plodnosti a neplodnosti, léčbou hormonovou, dietetikou těhotenství, Rh faktorem, fluorem žen dospělých i dětí a bojem proti děložní rakovině.