Rentgenologická diagnostika ženských chorob - Maršálek, Jan, 1898-1974 (SZdN, 1961)
První česká monografie vychází ze zkušeností několika klinik a je doplněna nejnovějšími metodami (lymfadenografií, pánevní arteriografií). Ve všeobecné části jsou probrány různé metody, aparatura, pomůcky a normální radiologickýobraz. Speciální část podává diagnostiku normálního a patologického těhotenství, funkcionálních poruch vnitřních rodidel a různých nemocí dělohy, vejcovodů a vaječníků.