Transfúze krve - Dobrý, Eduard, 1920-1985 (SZdN, 1961)
Obsáhlá monografie s dějinami transfúze, popisem organizace v našich léčebných ústavech, přehledem izosérologie, laboratorní praxe, konzervace krve, transfúzních přípravků a náhradních roztoků. Jádrem knihy je podrobný popis techniky krevního převodu, jeho indikace, reakcí a komplikací, doplněný ustanoveními o lékařské odpovědnosti.