Autonomie vůle v kolizní úpravě smluvních závazkových vztahů - Trávníčková, Simona, 1983- (2011)
Autonomie vůle je ovládajícím principem soukromého práva. V průběhu vývoje kolizního práva se stala základním principem i pro kolizní úpravu soukromoprávních vztahů s mezinárodním prvkem. Cílem předkládané rigorózní práce je na základě vymezených kritérií srovnat míru autonomie vůle stran ve třech v současné době použitelných předpisech na území České republiky.