Vliv legis arbitri na uznání a výkon cizího rozhodčího nálezu - Drličková, Klára, 1981- (2010)
Tato práce se zabývá pojmem lex arbitri, jeho rolí ve fázi průběhu rozhodčího řízení a zejména jeho vlivem ve fázi uznání a výkonu rozhodčího nálezu. Práce si klade dva cíle, z nichž dosažení prvního podmiňuje naplnění druhého. Prvním cílem práce je vymezení pojmu lex arbitri, jeho identifikace pro případ konkrétního rozhodčího řízení a jeho role ve fázi průběhu rozhodčího řízení.