Baroreflex heart rate sensitivity in patients with ischemic heart disease - Anbais, Farag Hassan (2010)
Disertační práce se zabývá dysfunkcí autonomního nerovového systému studovanou pomocí vyšetření baroreflexní senzitivity u pacientů s ischemickou chorobou srdeční před a po kardiovaskulární rehabilitací. Pro stanovení baroreflexní senzitivity jsme použili měření krevního tlaku tep po tepu a analyzovali jsme spektrální analýzou. Kardiovaskulární rehabilitace vedla ke zvýšení baroreflexní senzitivity.