Základy statistiky pro zdravotníky - Žáček, Adolf, 1917-2010 (Zdravotnické aktuality ;, 1952)
Kniha vysvětluje obsah a význam statistiky, zejména její význam třídní, pojednává o úkolech statistiky ve zdravotnictví, o základních pojmech a plánování statistického šetření, o třídění a statistic. tabulkách, o rozdělení četností, o klasifikaci nemocí, úrazů a příčin smrti, o číslech absolutních a poměrných, o středních hodnotách, standardisaci, časových řadách, o variabilitě a jejích měrách, korelaci, pravděpodobnosti a zákonu velkých čísel, o grafických methodách ve statistice a uvádí dále střední chyby statistic. ukazatelů a chyby statistického šetření a rozboru. Ke konci knihy jsou připojeny diagramy