Základové půdy v areálu Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity, Brno, Kotlářská 2, zhodnocení na základě archivních dat - Hasík, Zdeněk (2010)
Cílem práce je zhodnocení základové půdy v areálu Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně v Kotlářské ulici. Po bližším prozkoumání geomorfologie a profilů vrtů provedených v daném území byl zjištěn výskyt terasy, jejíž rozsah a omezení je v práci blíže specifikován. Jsou popsány jednotlivé vrstvy základové půdy podle geotechnického zařazení včetně vlastností podloží v zájmovém území