Diferenciální operátory ve fyzice - Obrdlíková, Šárka (2011)
Práce se zabývá diferenciálními operátory s ohledem na jejich využití ve fyzice. Každý z diferenciálních operátorů (gradient, divergence, rotace) je popsán v samostatné kapitole. Úvodní kapitola předkládá některé z potřebných základních znalostí. Dále jsou zde definovány pojmy diferencovatelné zobrazení a Jacobiho matice související s pojmem vektorového pole. Závěrečná kapitola je věnována fyzikálním aplikacím probíraného matematického aparátu v oblastech elektřiny, magnetismu a mechaniky kapalin.