Krevní parazité rodu Hepatozoon u hadů, jejich diverzita a vliv na hostitele - Flössler, Jaromír (2010)
Předkládaná bakalářská práce je literární rešerší, zabývající se krevními prvoky ze skupiny hemogregarin. Stručně jsou zde shrnuty rozdíly ve vývojových cyklech jednotlivých rodů a spektrech jejich hostitelů. Vzhledem k tomu, že na předkládanou bakalářskou práci bude pravděpodobně navazovat diplomová práce řešící problematiku hemogregarin rodu Hepatozoon u krajt zelených, je tomuto rodu v následujícímu textu věnována větší pozornost. Zároveň je diskutována problematika diagnostiky hemogregarinových infekcí, jejich patogenita a vliv na fyziologii hostitelů.