Application of Web technologies for data maintenance while using Web interface - Hynek, Zdeněk; Řezník, Tomáš, 1981-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2011)
Diplomová práce představuje webovou aplikaci pro on-line editaci prostorových dat. V teoretické části podává práce základní přehled použitých technologií, relevantních mezinárodních standardů a teoretických konceptů na jejichž základě byla aplikace vyvinuta. Aplikace byla testována v rámci terénního experimentu v listopadu 2008 v rámci výzkumného záměru Dynamická vizualizace v krizovém managementu řešeného v rámci Laboratoře geoinformatiky a kartografie. Na základě výsledku experimentu je aplikace stručně zhodnocena a jsou načrtnuty možnosti dalšího vývoje.
The thesis deals with development of an exemplary web application for on-line editing of geo-spatial data. The written part presents overview of technologies used, international standards involved and theoretical concepts which laid foundation for the development of application. The application has been tested during the field experiment testing in November 2008 as part of the Dynamic Geovisualization in the Crisis management research project at Laboratory on Geoinformatics and Cartography. Based on the experiment results, the brief evaluation of application's functionality and usability is made, together with prospects for further development.
Vedoucí práce: Tomáš Řezník
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2011
Keywords: kartografie; krizový management; webové služby; cartography; crisis management; web services; www services; diplomové práce; master's theses