Přenos pravomocí a suverenita státu: ústavněprávní aspekty evropské integrace - Němcová, Iveta (2011)
Tato práce je zaměřena na problematiku přenosu pravomocí a suverenity státu, která je aplikována na vstup a následné členství České republiky v Evropské unie. Základní otázkou je ověření existence tzv. "tvrdého jádra suverenity", tedy pravomocí, které stát nemůže přenést na jinou entitu, aniž by došlo ke ztrátě jeho suverenity.