Notářský zápis o právním úkonu se svolením k vykonatelnosti - Machač, Martin (2010)
Tématem této práce je notářský zápis se svolením k vykonatelnosti jakožto formalizovaný procesní souhlas s exekucí, resp. vykonatelností, který subjektům práva nabízí nadmíru efektivní řešení jak eventuelních budoucích, tak stávajících problémů, plynoucích z mnohotvárných vztahů věřitele a dlužníka. Svým pojetím je tato práce snahou o kritickou analýzu stávající právní úpravy.