Význam sippingu v ambulantní nutriční podpoře u onkologických pacientů - Rufferová, Ivana (2011)
Účelem této práce je nastínit, jaký má význam nutriční podpora formou sippingu u ambulantních onkologických pacientů. Teoretická část se zabývá důsledky onkologického onemocnění a jeho léčby na nutriční stav pacienta, způsobem zjišťování výživového stavu, možnostmi nutriční podpory a různými aspekty užívání sippingu u onkologických pacientů. Praktická část se zabývá zjišťováním, jaký je výživový stav ambulantních onkologických pacientů, kteří užívají perorální nutriční doplňky, jakým způsobem je užívají a jak pacienti sami hodnotí přínos tohoto druhu nutriční podpory.