Operační léčba ženských chorob - Maršálek, Jan, 1898-1974 (Avicenum, 1970)
Z rozsáhlé monografie operační gynekologické disciplíny bylo při její nové úpravě vyňato "několik kapitol se všeobecně známým obsahem" a byly opomenuty zastaralé operační postupy, nahrazené metodami osvědčenějšími. Doplnění setýkalo nových zkušeností z praxe a operačních návrhů našich lékařských odborníků, jež jsou detailně zaznamenány, a stejně tak i obrazové části, zachycující také nově postižené poznatky vedle ilustrací z dřívějšího vydání, rovněžupravených.