Geografická analýza přístupnosti města Brna pro vozíčkáře - Jaňura, Jakub, 1985- (2011)
Diplomová práce se zabývá problematikou přístupnosti města Brna pro osoby s pohybovými potížemi. Na základě rozborů přístupů, jež poskytuje geografie postižení i další vědní obory zabývající se otázkami postižení, přistupuje ke zhodnocení historického vývoje a současného postavení postižených osob ve společnosti. V návaznosti na tuto obecnější část je uvedena studie Brna a jeho přístupnosti založená na rozboru fyzických překážek, slovního hodnocení postižených a analýzy jejich pohybu prostorem města.