Stručná učebnice dětského lékařství pro mediky - Brdlík, Jiří, 1883-1965 (Zdravotnické nakladatelství, 1949)
Pod tradičním titulem "Brdlík-Švejcar" se představuje kolektivní dílo 19 odborníků, rozvržené v 32 partie (jako je na př.: vyšetření dítěte, novorozenec, avitaminosy, choroby dědičné, onemocnění jater atd.). Protože je učebnice určena především medikům, kteří přicházejí k tomuto odvětví mediciny až téměř na konci studia, jsou zde vynechány partie, známé z ostatního lékařství, a přihlíží se jen ke skutečné pediatrii. Teorie se uvádějí jen nejnutnější.