Právo na spravedlivý proces v civilním řízení - Přidal, Ondřej (2011)
Předmětem disertační práce je právo na spravedlivý proces v civilním soudním řízení. Disertační práce zkoumá pojem a obsah práva na spravedlivý proces a důsledky jeho porušení. Zabývá vzájemným konfliktem jednotlivých principů tvořících právo na spravedlivý proces. Součástí práce je schéma postupu soudu před nařízením jednání a po nařízení jednání ve formě vývojových diagramů.