Praktická elektrotechnika pro zdravotnický personál - Tříska, Jiří, 1922- (Státní zdravotnické nakladatelství, 1963)
Populárně technické pojednání zahrnuje fyzikální základy lékařské elektrotechniky, elektřinu a živý organismus, elektrodiagnostiku, elektroléčbu, elektrochirurgii, rentgenovou techniku, radioaktivitu, elektroakustiku, elektrické světlo, elektronickou optiku, elektrochemii, pomocné elektrické přístroje v lékařství, bezpečnost při obsluze a používání elektrických přístrojů v laboratoři a ordinaci a základní směrnice pro obsluhu a údržbu klinických elektrických přístrojů.