Sportovní masáž a automasáž - Veselý, Antonín (Olympia, 1972)
Na stručnou pasáž o historii sportovní masáže navazují kapitoly, vysvětlující základní masérské hmaty, techniku masáže jednotlivých částí těla i postupy při masérském zásahu na vlastním těle. Druhy sportovních masáží jsourozdělenypodle svého účelu a masážní techniky podle hlavního používaného prostředku. Kratší informace jsou podány rovněž o pomůckách, hygienických zásadách, kontraindikacích a psychologickém působení. Závěr shrnuje kvalifikačnípředpokladysportovního maséra. Na velmi instruktivních fotografiích je zaznamenán i pohyb masérovy ruky.