Základy konstituční biologie a antropometrie - Grimm, Hans, 1910-1995 (Státní zdravotnické nakladatelství, 1961)
Orientační příručka podává souhrn klasických antropometrických a somatoskopických metod s doplňujícími vyšetřovacími způsoby a s přehledem tvarů lidského těla i jejich změn během života