Kardiologie praktického lékaře - Jerie, Pavel, 1927-2018 (Státní zdravotnické nakladatelství, 1964)
Rozsah i hloubku a formu zpracování vymezila potřeba terénního lékaře; neshoduje se s rozvrhem velkých kardiologických monografií. U různých vad a nemocí uvádí klinický obraz, etiologii, patogenezi, terapii, prevenci a posudkovou problematiku.