Péče o zdraví sportovce : zdravotnická příručka ČSTV - Mathé, Ervín, 1913-1964 (Sportovní a turistické nakladatelství, 1963)
Zahrnuje informace o státní zdravotní péči o tělesnou výchovu, možnostech a formách zdravotnické vědecké práce, lékařsko-pedagogickém sledování, zdravotnické osvětě, první pomoci a o organizaci, poslání a školení dobrovolných pracovníků.