Diluční křivky v diagnostice vrozených a získaných srdečních vad - Kosmák, Ivan, 1923-1994 (Thomayerova sbírka přednášek a rozprav z oboru lékařského, 1963)
Všeobecná část práce objasňuje historii, pojem a základní ukazatele diluční křivky, její různé druhy, provedení a kvantitativní zhodnocení, volbu metody, metodu sukcesivního odběru a kontinuálního záznamu, pojem indikátoru iměřící a registrační zařízení. Ve speciální části nalézáme stanovení minutového volumu a diluční křivky v diagnostice regurgitací a zkratů.