Projektivní technika Kresba začarovaného zvířete v praxi poradenského psychologa - Bláhová, Tatjana, 1949- (2010)
Projektivní technika Kresba začarovaného zvířete v praxi poradenského psychologa Rigorózní práce vychází ze zkušeností dlouhodobé poradenské praxe s dosud dětskými psychology poměrně málo užívanou projektivní technikou Kresba začarovaného zvířete v diagnostice, terapeutických intervencích a dalších opatřeních, v tématu výchovných obtíží a poruch chování dětí a dospívajících. Autorem metody je L. Handler (2005), který s ní pracuje v rámci svého Terapeutic Assessment (TA) přístupu, ve kterém techniku nazývá Fantasy V této studii je akcent je kladen především na analýzu fiktivního příběhu projektivní techniky Kresba začarovaného zvířete v té podobě, jak jej klient sám vytvořil. Základními teoretickými východisky jsou principy narativní psychologie a psychologie analytické. Práce s projektivními technikami umožňuje především kvalitativní přístup, kvalitativní analýzu, nebo rozbor. Cílem studie je prostřednictvím kazuistických studií prokázat vztah mezi symbolikou příběhu p