The Ostracoda of the Klentnice Formation (Tithonian?), Czechoslovakia - Pokorný, Vladimír, 1922-1989 (Rozpravy Ústředního ústavu geologického ;, 1973)
Ostrakodové společenstvo slínů klentických vrstev z lokality Soutěska v Pavlovských vrších je v práci zkoumáno z hlediska taxonomického a stratigrafického. Autor popisuje 55 druhů a poddruhů ostrakodů, z nichž převážná část jenových. Výzkum vede k názoru, že jde o slíny, které se usadily v rozmezí vyššího tithonu až berriasu. Že společenstvo ze Soutěsky je spodnokimmeridžské či středokimmeridžské, není podle autorových výzkumů příliš pravděpodobné.Druhy rodu Macrodentina, schopné překračovat salinitní bariéry, jsou v epikontinentálních sedimentech těchto podstupňů odlišné od druhů ve společenstvu ze Soutěsky