Studie o čeledi Scutelluidae (Trilobitae) - Šnajdr, Milan, 1930-1989 (Rozpravy Ústředního ústavu geologického ;, 1960)
Popis rodů a druhů trilobitů ze středočeského staršího paleozoika s rozborem otázek ontogenetických, morfologických a fylogenetických. Autor si všímá i teratologických a jiných anomálních zjevů na krunýřích.