Otázky kliniky a patofysiologie afasií - Šmidt, Jevgenij Vladimirovič, 1905-1985; Tkačev, Roman Aleksandrovič, 1898-1986 (Státní zdravotnické nakladatelství, 1965)
Obsah: R.A. Tkačev: O klasifikaci a prognóze fatických poruch; L.G. Stoljarova-Kabeljanskaja: Klinické a patofyziologické rozdíly mezikortikální a transkortikalní senzorickou afázií; J.D. Markova: Zvláštnosti kliniky a patofyziologie amnestické afázie; N.A. Suchovskaja: Funkční mobilnost zrakového analyzátoru při studiu mechanismů afázie; E.S. Bejn: Parafázie při různých formach afázie. (Psychologická analýza); I. Wald: Problém afázie u polyglotů.