Roztroušená skleróza mozkomíšní : klinika, léčba, patogeneze - Jedlička, Pavel, 1926-1999 (Thomayerova sbírka prací z interních oborů ;, 1981)
Autor podává stručnou charakteristiku roztroušené sklerózy, rozbor objektivního neurologického a očního nálezu a seznamuje s průběhem tohoto vážného onemocnění. Sleduje vývoj změn v moku mozkomíšním při onemocněníroztroušenousklerózou, upozorňuje na další možnosti laboratorní diagnostiky, shrnuje dosavadní zkušenosti s léčbou roztroušené sklerózy a současně názory na patogenezi roztroušené sklerózy mozkomíšní.